Toastové lasagne Ládi Hrušky
25 min.

Ingredience
- 500gramůChléb toastový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 25plátkůŠunka dušená
- 25plátkůSýr Eidam cihla 30%
- 200mililitrůProtlak rajčatový sterilovaný
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 10mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek na tenké plátky. Cibuli v hrnci orestujeme na oleji po dobu asi 3 minut do zlatova, přidáme česnek a ještě chvilku restujeme. Přilijeme rajský protlak a když se směs začne vařit, přidáme smetanu, promícháme a odstavíme.
- 2Na dno zapékací misky vložíme plátky toastového chleba, zalijeme připravenou omáčkou, položíme vrstvu plátků šunky a navrch vrstvu plátkového sýru. Vrstvy takto opakujeme, dokud máme suroviny. Poslední vrstvou bude toastový chléb přelitý omáčkou a navrch posypeme strouhaným sýrem.
- 3Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 10-15 minut do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.