Toastové lasagne Ládi Hrušky

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůChléb toastový
    • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1kusCibule
    • 3stroužkyČesnek
    • 25plátkůŠunka dušená
    • 25plátkůSýr Eidam cihla 30%
    • 200mililitrůProtlak rajčatový sterilovaný
    • 100gramůSýr Eidam cihla 45%
    • 10mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek na tenké plátky. Cibuli v hrnci orestujeme na oleji po dobu asi 3 minut do zlatova, přidáme česnek a ještě chvilku restujeme. Přilijeme rajský protlak a když se směs začne vařit, přidáme smetanu, promícháme a odstavíme.
  • 2
    Na dno zapékací misky vložíme plátky toastového chleba, zalijeme připravenou omáčkou, položíme vrstvu plátků šunky a navrch vrstvu plátkového sýru. Vrstvy takto opakujeme, dokud máme suroviny. Poslední vrstvou bude toastový chléb přelitý omáčkou a navrch posypeme strouhaným sýrem.
  • 3
    Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 10-15 minut do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.