Toasty s mušlemi a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 1kusChilli paprička
- 1kusBageta
- 150mililitrůOlej olivový
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 7kusůRajčata
- 75gramůPetržel - nať
- 80mililitrůVíno bílé
- 250gramůMušle slávky
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Bagetu šikmo nakrájíme na plátky a dozlatova je opečeme v pánvi na 2-3 lžících rozehřátého oleje. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
- 2Žampiony očistíme, otřeme navlhčenou papírovou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Okapaná rajčata nadrobno nasekáme.
- 3Mušle osušíme. Sval nebo-li ořech podle velikosti vodorovně přepůlíme, jikry nebo-li korál opatrně uvolníme.
- 4Sval lehce poprášíme moukou a po obou stranách opečeme na zbývajícím olivovém oleji. Přidáme jikry a krátce opečeme. Vše vyjmeme z pánve.
- 5V uvolněné pánvi podusíme žampiony a šalotku. Přidáme mušle, rajčata a petrželku. Opékáme asi 30 sekund. Přilijeme víno a povaříme do zhoustnutí. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou chilli papričku a prohřejeme. Rozdělíme na toasty a horké podáváme
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.