Toasty s rajčaty a bazalkou
12 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 160gramůChléb toastový
- 15gramůBazalka
- 6gramůSůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 30mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krajíčky toastového chleba nasucho opečeme v topinkovači nebo v troubě. Rajčata omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a zbytek nakrájíme na kostičky, lístky čerstvé bazalky posekáme najemno.
- 2Do misky vložíme rajčata, přisypeme bazalku, osolíme mořskou solí, opepříme, zalijeme olivovým olejem, vinným octem, promícháme a necháme chvilku uležet. Na opečené plátky chleba naneseme lžičkou rovnoměrně rajčatovou směs a podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.