Točenky

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
36 mg
Cukr
972 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy nasypeme droždí a přilijeme 100 ml mléka, necháme pět minut rozpouštět, zamícháme. Poté přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce. Vše důkladně promícháme, vsypeme mouku se solí a opět důkladně mícháme.
  • 2
    Těsto vyklopíme na stůl, minimálně pět minut hněteme. Nyní by mělo vzniknou pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo, kde ho necháme hodinu a půl kynout.
  • 3
    Těsto si rozdělíme na patnáct kousků, z každého vyválíme zhruba 25 centimetrů dlouhou šňůrku. Tu přeložíme na ppolovinu a zakroutíme do sebe. Díky tomu nám vznikne pletýnka, kterou pomažeme rozšlehaným vejcem.
  • 4
    Přeneseme na plech a 15 minut pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů. Před podáváním ještě pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.