Tocino de cielo
80 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 285gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
36Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
49 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Cukr
8 g
Vápník
7 mg
Postup přípravy
- 1Do pánvičky dáme 120 g cukru a 2 lžíce vody, mícháme dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut, až do karamelové hmoty. Odstavíme, přelijeme do čtvercové pečicí formy o průměru 20 cm. Formou zakroužíme, aby se karamel po dně rozlil.
- 2Do rendlíku nalijeme 250 ml vody, přidáme vanilku a zbytek cukru. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až tekutina zhoustne do podoby sirupu. Vyjmeme vanilkový lusk a necháme vychladnout.
- 3Ponorným mixérem utřeme vejce a žloutky do hladka. Za stálého šlehání přilijeme sirup, když se hmoty spojí, zalijeme vzniklou tekutinou karamel v pečicí nádobě.
- 4Pečicí nádobu vložíme do větší nádoby, do jedné třetiny zalijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, do ztuhnutí. Necháme zcela vychladnout.
- 5Před podáváním ponoříme formu na 30 sekund do horké vody, aby karamel trochu povolil. Nožem obkroužíme hmotu dokola, aby se odlepila od stěn. Vyklopíme na podnos a nakrájíme na čtverečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.