Tofu s ředkvičkami
50 min.
Ingredience
- Omáčka
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceVíno Saké
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 170mililitrůGranule dashi
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
351 mg
Postup přípravy
- 1Tofu opatrně zabalíme do čisté utěrky, na niž položíme těžkou mísu, aby vytekla voda. Necháme 30 minut stranou. Poté tofu vyndáme z utěrky a osušíme.
- 2Ve střednim hrnci smícháme dashi, sojovou omáčku, saké a mirin.
- 3Přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme omáčku lehce probublávat, aby nevychladla.
- 4Připravíme pánev, do které nalijeme přiměřeně oleje z vlašských ořechů.
- 5Tofu nakrájené na střední kostky obalíme ve škrobu a opečeme z každé strany asi 4 minuty. Poté je odložíme na papírové ubrousky, aby nebyly příliš mastné.
- 6Usmažené tofu posypeme nastrouhanými ředkvičkami a zázvorem. Namáčíme v omáčce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.