Tofu s ředkvičkami

50 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
351 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tofu opatrně zabalíme do čisté utěrky, na niž položíme těžkou mísu, aby vytekla voda. Necháme 30 minut stranou. Poté tofu vyndáme z utěrky a osušíme.
  • 2
    Ve střednim hrnci smícháme dashi, sojovou omáčku, saké a mirin.
  • 3
    Přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme omáčku lehce probublávat, aby nevychladla.
  • 4
    Připravíme pánev, do které nalijeme přiměřeně oleje z vlašských ořechů.
  • 5
    Tofu nakrájené na střední kostky obalíme ve škrobu a opečeme z každé strany asi 4 minuty. Poté je odložíme na papírové ubrousky, aby nebyly příliš mastné.
  • 6
    Usmažené tofu posypeme nastrouhanými ředkvičkami a zázvorem. Namáčíme v omáčce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.