Tofu se zelenými fazolkami a žampiony dušené na červeném kari
25 min.
Ingredience
- 600mililitrůKokosové mléko
- 1lžíceKari pasta
- 2lžičkyCukr třtinový
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 115gramůFazolové lusky zelené
- 175gramůSýr sójový - Tofu
- 4kusyLimetka kafrová
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 3lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
35 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do woku nebo hrnce vlijeme 1/3 kokosového mléka a povaříme, až se mléko začne srážet. Poté vmícháme kari pastu, rybí omáčku a cukr. Vložíme rozkrájené žampiony, promícháme a cca 1 minutu provaříme. Vlijeme zbytek kokosového mléka, opět přivedeme k varu a vmícháme očištěné fazolky a na kostičky nakrájené tofu. Na mírném ohni vaříme ještě 4-5 minut.
- 2Na závěr přidáme natrhané lístky kafrové limety a na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek. Směs rozdělíme do misek, dozdobíme snítkami koriandrové natě a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.