Topinková pomazánka
70 min.
Ingredience
- 2000gramůRajčata
- 2000gramůPaprikové lusky čerstvé
- 500gramůCibule
- 50gramůFeferony
- 200gramůČesnek
- 100gramůDeko
- 200mililitrůOlej slunečnicový
- 200mililitrůOcet vinný
- 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, cibuli oloupeme, česnek očistíme. Všechnu zeleninu společně s feferonkou umeleme na masovém strojku, vložíme do hrnce, přilijeme ocet, olej, přidáme cukr a 20 minut dusíme. Přimícháme Deko, směsí naplníme menší zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a 20 minut zavařujeme.
- 2Tuto pomazánku používáme na topinky nebo jako základ pikantních omáček. Sklenice s pomazánkou skladujeme v suchu a temnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.