Topinky se sardinkami a vejci
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1lžíceSardelová pasta
- 4plátkyChléb toastový
- 1baleníSardinky v oleji
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Máslo, žloutky, sardelovou pastu a citronovou šťávu smícháme, zavaříme na hustý krém.
- 2Plátky toastového chleba nasucho opečeme, vychladlé krémem potřeme. Doprostřed každé topinky položíme sardinku.
- 3Natvrdo uvařená vejce prolisujeme, smícháme s nasekanou petrželkou a naneseme na sardinky.
- 4Krátce před podáváním necháme topinky prohřát v troubě. Podáváme je obložené plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.