Torta de santiago
100 min.
Ingredience
- 400gramůCukr moučkový
- 1lžičkaOlej stolní
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 450gramůMandle
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
48 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1V mixéru nadrobno nasekáme opražené mandle. Ponorným mixérem utřeme v misce máslo a cukr, aby vznikl krém. Postupně zašleháváme vejce, mouku, mandle a citrónovou kůru. Mícháme, dokud se vše nespojí do hladkého těsta.
- 2Troubu předehřejeme na 170°C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem, těsto nalijeme do formy a pečeme 80 minut. Počkáme 5 minut, než moučník trochu zchladne, pak ho na horní straně potřeme citrónovou šťávou.
- 3Přendáme na kovovou mřížku a necháme zcela vychladnout. Sypeme cukrem do tvaru kříže. Servírujeme nařezané na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.