Torta de santiago

100 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
48 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mixéru nadrobno nasekáme opražené mandle. Ponorným mixérem utřeme v misce máslo a cukr, aby vznikl krém. Postupně zašleháváme vejce, mouku, mandle a citrónovou kůru. Mícháme, dokud se vše nespojí do hladkého těsta.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 170°C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem, těsto nalijeme do formy a pečeme 80 minut. Počkáme 5 minut, než moučník trochu zchladne, pak ho na horní straně potřeme citrónovou šťávou.
  • 3
    Přendáme na kovovou mřížku a necháme zcela vychladnout. Sypeme cukrem do tvaru kříže. Servírujeme nařezané na porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.