Tortilla pro alergiky na laktózu a na ořechy

25 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
367 mg
Cukr
100 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme oba druhy mouky (asi 5 lžic hladké mouky si necháme na poprašování) a přidáme špetku soli.
  • 2
    V další misce rozklepneme a rozšleháme vejce a vlijeme ho k mouce. Přidáme vodu a rozmícháme v řídkou kaši.
  • 3
    Rozložíme si ubrousek, který poprášíme moukou.
  • 4
    Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se placce nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a osmažíme také. Hotovou z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, který také zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu.
  • 5
    Hotové necháme vychladnout. Plníme různými náplněmi a srolujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.