Tortilla pro alergiky na laktózu a na ořechy
25 min.
Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 55gramůMouka kukuřičná
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
367 mg
Cukr
100 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme oba druhy mouky (asi 5 lžic hladké mouky si necháme na poprašování) a přidáme špetku soli.
- 2V další misce rozklepneme a rozšleháme vejce a vlijeme ho k mouce. Přidáme vodu a rozmícháme v řídkou kaši.
- 3Rozložíme si ubrousek, který poprášíme moukou.
- 4Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se placce nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a osmažíme také. Hotovou z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, který také zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu.
- 5Hotové necháme vychladnout. Plníme různými náplněmi a srolujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.