Tortilly z pšeničné mouky

20 min.
Mexiko

Ingredience

    • 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 15gramůSůl
    • 85gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Vápník
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme sádlo a pomocí prstů zapracujeme do mouky, až vznikne drobivé těsto. Přilijeme teplou vodu a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme do vlhké utěrky a postupně odebíráme kousky těsta (asi po 45 g), které vyválíme na placku o velikosti talíře. Opékáme na suché pánvi zhruba 10 až 15 vteřin z každé strany. Nepečeme déle, tortilly musí zůstat pružné, aby se daly zavinout. Těsto při přípravě musí být stále zabalené do utěrky, aby neoschlo. Takto připravíme postupně všechny tortilly. Těsto by mělo vystačit na 12 tortill.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.