Toskánské mandlové sušenky (cantuccini)
65 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 175gramůCukr moučkový
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůMandle
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a mletou skořicí a vmícháme vaječnou pěnu.
- 2Mandle, spařené horkou vodou oloupeme a zamícháme do těsta z kterého vyválíme 4 válečky o průměru 5 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C na pečícím papíru asi 35 minut. Vytáhneme z trouby, necháme krátce vystydnout a nakrájíme na silnější plátky. Plátky naskládáme zpátky na pečící papír a pečeme v troubě ještě 8-10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.