Toskánské mandlové sušenky (cantuccini)

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a mletou skořicí a vmícháme vaječnou pěnu.
  • 2
    Mandle, spařené horkou vodou oloupeme a zamícháme do těsta z kterého vyválíme 4 válečky o průměru 5 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C na pečícím papíru asi 35 minut. Vytáhneme z trouby, necháme krátce vystydnout a nakrájíme na silnější plátky. Plátky naskládáme zpátky na pečící papír a pečeme v troubě ještě 8-10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.