Toskánský salát - panzanella
30 min.
Ingredience
- 1,5lžíceBazalka
- 1kusCibule červená
- 100gramůSýr Feta
- 3lžíceHrášek mražený
- 4decilitryVoda pitná
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 3špetkyPepř citronový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceMeduňka
- 8kusůRajčata Cherry
- 1lžíceCukr krupice
- 2krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Starší chleba nakrájíme na větší kostičky, dáme je do předehřáté trouby dozlatova opéct (občas je promícháme).
- 2Meduňkové a bazalkové lístky omyjeme, vodu z nich setřepeme a odložíme je do mísy. Omytá červená a žlutá cherry rajčata nakrájíme na poloviny a dáme do mísy k bylinkám. Přidáme k nim oloupanou červenou cibuli pokrájenou na tenká kolečka.
- 3Mražený zelený hrášek povaříme 1 minutu v rendlíku asi ve 4 dl vody. Scedíme jej, zchladíme a přidáme k rajčatům. Nakonec přidáme pokrájený feta sýr. Vše pokapeme extra olivovým olejem, ochutíme mořskou solí, pepřem, vinným octem, cukrem a promícháme.
- 4Přidáme opečené kostky křupavého chleba, znovu promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.