Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo na mírném ohni rozpustíme v kastrolku.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme k ní rozpuštěné máslo, přisypeme oba druhy mouky smíchané s fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme rozdrobené droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toust o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
  • 4
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklepneme. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu nebo vařečce zcela vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 1. 8. 2015
Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny
Chtěla jsem vyzkoušet tento chléb, ale v receptu je uvedeno větší množství vody než je třeba. Dosypávala jsem snad ještě 150 g hladké pšeničné mouky a i tak se chlebík trochu středem propadl. Takže chuťa konzistenci nemůžu moc zhodnotit.