Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny
85 min.
Ingredience
- 3,5decilitryVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 350gramůMouka pšeničná celozrnná
- 150gramůMouka polohrubá
- 0,5lžičkaFenykl obecný
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 5gramůDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Máslo na mírném ohni rozpustíme v kastrolku.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme k ní rozpuštěné máslo, přisypeme oba druhy mouky smíchané s fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme rozdrobené droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toust o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
- 4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklepneme. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu nebo vařečce zcela vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 1. 8. 2015
Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny
Chtěla jsem vyzkoušet tento chléb, ale v receptu je uvedeno větší množství vody než je třeba. Dosypávala jsem snad ještě 150 g hladké pšeničné mouky a i tak se chlebík trochu středem propadl. Takže chuťa konzistenci nemůžu moc zhodnotit.