Toustový chléb z domácí pekárny
80 min.
Ingredience
- 3,2decilitryMléko odtučněné
- 500gramůMouka polohrubá
- 30gramůSolamyl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 20gramůDroždí
- 0,5lžičkaMed včelí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
753 mg
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko s rozpuštěným máslem, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a med. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- 2Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro tousty, bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
- 3Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu přikrytý utěrkou vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.