Tradiční galety
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 750mililitrůVoda pitná
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceOlej stolní
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
25 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
558 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku a sůl, postupně přiléváme vodu a nakonec přidáme jedno vajíčko. Těsto necháme hodinu uležet.
- 2Na mírném ohni a pánvi jen lehce potřené olejem pečeme tenké placky.
- 3Usmažíme na zbylém oleji čtyři volská oka. Doprostřed každé galety dáme strouhaný sýr, šunku a volské oko.
- 4Okraje galety přehneme ze čtyř stran do středu, vznikne čteverec, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.