Tradiční galety

30 min.
Španělsko

Ingredience

    • 1špetkaSůl
    • 750mililitrůVoda pitná
    • 5kusůVejce slepičí
    • 250gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 1lžíceOlej stolní
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 250gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
25 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
558 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku a sůl, postupně přiléváme vodu a nakonec přidáme jedno vajíčko. Těsto necháme hodinu uležet.
  • 2
    Na mírném ohni a pánvi jen lehce potřené olejem pečeme tenké placky.
  • 3
    Usmažíme na zbylém oleji čtyři volská oka. Doprostřed každé galety dáme strouhaný sýr, šunku a volské oko.
  • 4
    Okraje galety přehneme ze čtyř stran do středu, vznikne čteverec, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.