Tradiční kukuřičný chléb
60 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka kukuřičná
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko - podmáslí
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
779 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme vejce, podmáslí a mléko. Ve druhé míse smícháme obě mouky, přidáme cukr a sůl, poté zalijeme ušlehanou směsí. Pořádně promícháme, dokud se nám nevytvoří vlhké těsto.
- 2To přendáme do olejem vymazané formy na chléb a pečeme zhruba 35 minut při 220 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.