Tradiční pivní polévka
28 min.
Ingredience
- 600gramůChléb celozrnný žitný
- 600mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme, citron oloupeme až na dužinu a nakrájíme na plátky.
- 2V hrnci smícháme vodu s pivem a nasypeme do něj chleba. Zamícháme, necháme zhruba hodinu a půl stát.
- 3Poté polévku uvaříme, až je chleba rozvařený, a rozmixujeme. Přidáme plátky citronu, cukr, skořici, osolíme a necháme jen přejít varem. Před podáváním vmícháme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.