Tradiční pivní polévka

28 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůChléb celozrnný žitný
    • 600mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 1kusCitrony
    • 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
    • 0,5lžíceCukr krupice
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme, citron oloupeme až na dužinu a nakrájíme na plátky.
  • 2
    V hrnci smícháme vodu s pivem a nasypeme do něj chleba. Zamícháme, necháme zhruba hodinu a půl stát.
  • 3
    Poté polévku uvaříme, až je chleba rozvařený, a rozmixujeme. Přidáme plátky citronu, cukr, skořici, osolíme a necháme jen přejít varem. Před podáváním vmícháme smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.