Transylvánský guláš
90 min.
Ingredience
- 700gramůZelí kysané
- 500gramůVepřové maso libové
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůKmín drcený
- 10gramůSůl
- 20gramůKopr sušený
- 5decilitrůVoda pitná
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a kmínem a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme vepřové maso nakrájené na kostky a orsstujeme ze všech stran. Přidáme nasekaný kopr, osolíme, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme a promícháváme. Když je maso poloměkké přidáme zakysané zelí a dodusíme. Zalijeme smetanou, dochutíme a krátce povaříme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.