Transylvánský guláš

90 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 700gramůZelí kysané
    • 500gramůVepřové maso libové
    • 60gramůSádlo vepřové škvařené
    • 1kusCibule
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 10gramůKmín drcený
    • 10gramůSůl
    • 20gramůKopr sušený
    • 5decilitrůVoda pitná
    • 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a kmínem a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme vepřové maso nakrájené na kostky a orsstujeme ze všech stran. Přidáme nasekaný kopr, osolíme, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme a promícháváme. Když je maso poloměkké přidáme zakysané zelí a dodusíme. Zalijeme smetanou, dochutíme a krátce povaříme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.