Třeboňský kapr
50 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1000gramůKapr obecný
- 20gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 75gramůTuk
- 500gramůLečo sterilované
- 5gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
357 mg
Cukr
476 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na části tuku ji dorůžova osmahneme, přidáme mletou papriku, krátce ji zpěníme, přidáme lečo a vše podusíme.
- 3Porce kapra osolíme a po obou stranách opečeme v horkém tuku. Vložíme je do připraveného základu a společně podusíme. Podle potřeby přisolíme.
- 4Nakonec přidáme máslo a ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.