Třeboňský kapr
65 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 45gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
18 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
363 mg
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Kapra naporcujeme, osolíme, pokmínujeme a poprášíme moukou.
- 2Vložíme do rozpáleného másla a zvolna opékáme po všech stranách dozlatova.
- 3Po upečení kapra vyndáme a máslo v pánvi zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme trochou vody. Šťáva musí být řídká.
- 4Přidáme na plátky nakrájené žampiony a 15 g másla. Vaříme dokud se nám nezačne na houstnoucí šťávě usazovat tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.