Třená bublanina ze žemlí

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
398 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřeme máslo a postupně přidáváme žloutky, skořici, špetku soli a citronovou kůru. Do vyšlehaného másla přidáme v mléce namočené a prolisované žemle. Vše zamícháme a nakonec přidáme sníh ušlehaný z 10 bílků a cukru.
  • 2
    Lehce zamíchané těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Povrch posypeme čerstvými třešněmi (nebo jiným ovocem) a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.