Třená bublanina ze žemlí
60 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 10kusůVaječný bílek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 300gramůTřešně
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 2decilitryMléko polotučné
- 5kusůŽemle tuková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
398 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Utřeme máslo a postupně přidáváme žloutky, skořici, špetku soli a citronovou kůru. Do vyšlehaného másla přidáme v mléce namočené a prolisované žemle. Vše zamícháme a nakonec přidáme sníh ušlehaný z 10 bílků a cukru.
- 2Lehce zamíchané těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Povrch posypeme čerstvými třešněmi (nebo jiným ovocem) a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.