Třená paštika z husích jater
40 min.
Ingredience
- 150gramůJátra husí
- 3lžíceHusí sádlo
- 1kusVejce slepičí
- 1kusSardelové řezy
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
203 mg
Cukr
421 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná, nakrájená husí játra dusíme na sádle doměkka.
- 2Měkká játra vyjmeme a na sádle usmažíme vejce.
- 3Potom játra i smažené vejce umeleme. Přidáme utřenou sardelku a vše třeme asi 20 minut. Do směsi vmícháme trochu husího sádla.
- 4Do napěněné paštiky přisypeme mletou papriku, přidáme lžičku nastrouhané cibule, sůl a citronovou ěťávu. Ještě chvíli třeme.
- 5Paštiku necháme ztuhnout v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.