Třená žemlovka s jablky a ořechy
50 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůOřechy lískové pražené
- 40gramůRozinky tmavé
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 500gramůJablka
- 10gramůCukr moučkový
- 30gramůŽemle tuková
- 0,5litrMléko plnotučné
- Na vymazání
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme s cukrem, přidáme žloutky, nasekané, opražené oříšky, očištěné rozinky, na plátky nakrájené a v mléce namočené housky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Pekáč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozetřeme do něj polovinu připravené hmoty. Poklademe jablky nakrájenými na plátky a zakryjeme zbytkem hmoty. Zvolna pečeme v předehřáté troubě cca 30 min.
- 3Hotovou žemlovku přemístíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.