Třené řezy na neděli
65 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 2gramyMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 200gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceCitronová kůra
- Na vytření pekáče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku svaříme vodu, přidáme máslo, jakmile je rozpuštěné, necháme ho vychladnout. V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva. K mouce postupně přidáváme utřené žloutky, za stálého míchání ještě přidáme vychladlé máslo a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec přimícháme tuhý sníh, který jsme vyšlehali ze tří bílků. Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.
- 2Pečeme při 170°C přibližně 40 - 45 minut.
- 3Upečené těsto necháme vychladnout, nakrájíme na stejně velké obdélníčky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.