Třené řezy na neděli

65 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku svaříme vodu, přidáme máslo, jakmile je rozpuštěné, necháme ho vychladnout. V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva. K mouce postupně přidáváme utřené žloutky, za stálého míchání ještě přidáme vychladlé máslo a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec přimícháme tuhý sníh, který jsme vyšlehali ze tří bílků. Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.
  • 2
    Pečeme při 170°C přibližně 40 - 45 minut.
  • 3
    Upečené těsto necháme vychladnout, nakrájíme na stejně velké obdélníčky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.