Třené věnečky s bílou polevou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
666 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlašské ořechy umeleme. Máslo v míse utřeme s cukrem do pěny, přidáme špetku soli, skořici, vejce a žloutek. Nakonec přimícháme mleté vlašské ořechy, mouku, škrob a přiléváme mléko.
  • 2
    Z hotového těsta utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200°C.
  • 3
    Těsto vyjeme z chladničky, naplníme do zdobícího sáčku a na pečící papír tvarujeme věnečky. Plech vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Po upečení necháme koláčky vychladnout.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu s 10 g másla a vychladlé věnečky z poloviny v čokoládě máčíme. Čokoládu necháme ztuhnout a poté můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.