Třené věnečky s bílou polevou
40 min.
Ingredience
- 100gramůSolamyl - bramborový škrob
- 150gramůOřechy vlašské
- 260gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceMléko polotučné
- 100gramůČokoláda bílá
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
666 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy umeleme. Máslo v míse utřeme s cukrem do pěny, přidáme špetku soli, skořici, vejce a žloutek. Nakonec přimícháme mleté vlašské ořechy, mouku, škrob a přiléváme mléko.
- 2Z hotového těsta utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200°C.
- 3Těsto vyjeme z chladničky, naplníme do zdobícího sáčku a na pečící papír tvarujeme věnečky. Plech vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Po upečení necháme koláčky vychladnout.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu s 10 g másla a vychladlé věnečky z poloviny v čokoládě máčíme. Čokoládu necháme ztuhnout a poté můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.