Třený koláč se sněhovým krémem
60 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůDžem rybízový
- 20gramůMandle
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 20 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do dortové formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotový koláč potřeme džemem, na něj rozprostřeme sněhový krém, posypeme nadrobno nasekanými mandlemi a vrátíme ještě na cca 4 minuty do trouby. Koláč posypeme cukrem, nakrájíme a mírně prochladlý můžeme podávat.
- 3Krém připravíme tak, že z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme 80 g cukru a poté vařečkou vmícháme zbytek cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.