Třený koláč se sněhovým krémem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 20 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do dortové formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotový koláč potřeme džemem, na něj rozprostřeme sněhový krém, posypeme nadrobno nasekanými mandlemi a vrátíme ještě na cca 4 minuty do trouby. Koláč posypeme cukrem, nakrájíme a mírně prochladlý můžeme podávat.
  • 3
    Krém připravíme tak, že z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme 80 g cukru a poté vařečkou vmícháme zbytek cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.