Tresčí filé s dušenými jablky a cibulí
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůOlej stolní
- 10gramůMáslo čerstvé
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
16 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Potom porce obalíme v mouce a po obou stranách opékáme na oleji na pánvi. Měkké filé vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Do zbylé šťávy přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jádřinců a oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Podusíme doměkka.
- 3Na kousku másla zpěníme mletou papriku, přidáme k podušené směsi a podle chuti přisolíme a osladíme.
- 4Filé upravíme na talíře a přelijeme jablky s cibulí.
- 5Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.