Treska dušená s křenem
50 min.

Ingredience
- 100gramůKřen
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůOlej stolní
- 700gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
838 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté filé naporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Porce opečeme na silně rozehřátém oleji po obou stranách.
- 2Opečené filé vložíme do ohnivzdorného kastrolu a přilijeme vodu. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
- 3Před koncem dušení přidáme smetanu, sůl, cukr, citronovou šťávu a ještě několik minut podusíme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.