Treska dušená s křenem

50 min.
Polsko

Ingredience

    • 100gramůKřen
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 50gramůOlej stolní
    • 700gramůFilé z aljašské tresky
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
838 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté filé naporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Porce opečeme na silně rozehřátém oleji po obou stranách.
  • 2
    Opečené filé vložíme do ohnivzdorného kastrolu a přilijeme vodu. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
  • 3
    Před koncem dušení přidáme smetanu, sůl, cukr, citronovou šťávu a ještě několik minut podusíme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.