Treska na slanině
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 50gramůAnglická slanina
- 3kusyPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1kusCitrony
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůTreska mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozmraženou tresku nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme po obou stranách v hladké mouce.
- 2Na pánvi na troše oleje rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na kolečka rozkrájenou cibuli, orestujeme ji. Vložíme připravené porce tresky a opečeme je po obou stranách. Přidáme koření, dusíme pod pokličkou doměkka.
- 3Před dokončením odstraníme pokličku a vodu necháme zcela vydusit. Vyjmeme koření a pokrm podle chuti osolíme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.