Treska s červenou čočkou
70 min.
Ingredience
- 0,25lžičkaČertovo lejno
- 1lžíceAnýz mletý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 0,25lžičkaKurkuma
- 225gramůČočka červená
- 1lžičkaSůl
- 500gramůTreska aljašská
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceJogurt bílý
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
221 mg
Postup přípravy
- 1Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm po 10 vteřin čertovo lejno, abychom se zbavili zápachu. Přidáme zázvor, anýz, kurkumu, chilli a 30 vteřin smažíme.
- 2Propereme čočku, přidáme ji se solí do pánve a zalijeme dostatečným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme 45 minut, aby byla čočka měkká.
- 3Přidáme nasekanou chilli papričku a tresku, 10 minut povaříme. Vmícháme jogurt a koriandr, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.