Treska s fazolovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůFilé z aljašské tresky
    • 300gramůFazole bílé v rajské omáčce
    • 40mililitrůKečup
    • 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 1decilitrVíno bílé
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 8gramůSůl
    • 20gramůMouka polohrubá
    • 30mililitrůCitronová šťáva
    • 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
420 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Uleželou rybu osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném olivovém oleji asi 7 minut z každé strany. Přendáme na tác a uchováme v teple. Do výpeku na pánvi nalijeme víno, fazole s rajskou omáčkou, protlak a zahříváme, nevaříme. Nakonec přidáme smetanu smíchanou s moukou, omáčku krátce povaříme do zhoustnutí a použijeme na přelití opečené ryby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.