Treska s fazolovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 300gramůFazole bílé v rajské omáčce
- 40mililitrůKečup
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1decilitrVíno bílé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 20gramůMouka polohrubá
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
420 mg
Postup přípravy
- 1Porce tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Uleželou rybu osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném olivovém oleji asi 7 minut z každé strany. Přendáme na tác a uchováme v teple. Do výpeku na pánvi nalijeme víno, fazole s rajskou omáčkou, protlak a zahříváme, nevaříme. Nakonec přidáme smetanu smíchanou s moukou, omáčku krátce povaříme do zhoustnutí a použijeme na přelití opečené ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.