Treska se sýrem a rajčaty

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 8kusůAnčovička - filety
    • 180gramůSýr Parmezán
    • 1kusPetržel - nať
    • 1lžičkaPomerančová kůra
    • 2lžícePomerančová šťáva
    • 2kusyRajčata
    • 600gramůTreska aljašská
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
603 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce ryby dáme do zapékací misky, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a přelijeme pomerančovou šťávou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky a necháme 30 minut marinovat.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku uzavřeme alobalem a rybu pečeme 20 minut.
  • 3
    Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Řezy z ančoviček osušíme a 2 položíme na každý kousek tresky. Ryby zapečeme pod grilem asi 4 minuty. Sýr nakrájíme na 4 plátky a na každý plátek ryby dáme plátek sýra. Navrch položíme kolečko rajčete a pokrm zapékáme ještě 2 minuty.
  • 4
    Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.