Treska se sýrem a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 8kusůAnčovička - filety
- 180gramůSýr Parmezán
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2kusyRajčata
- 600gramůTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
603 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Porce ryby dáme do zapékací misky, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a přelijeme pomerančovou šťávou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky a necháme 30 minut marinovat.
- 2Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku uzavřeme alobalem a rybu pečeme 20 minut.
- 3Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Řezy z ančoviček osušíme a 2 položíme na každý kousek tresky. Ryby zapečeme pod grilem asi 4 minuty. Sýr nakrájíme na 4 plátky a na každý plátek ryby dáme plátek sýra. Navrch položíme kolečko rajčete a pokrm zapékáme ještě 2 minuty.
- 4Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.