Treska smažená ve vinném těstíčku
40 min.
Ingredience
- 200gramůCitrony
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 1500gramůTreska aljašská
- 30gramůSůl
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžíceOlej stolní
- 120gramůVejce slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
188 mg
Postup přípravy
- 1Ryby zbavíme ploutví, očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou a osolíme.
- 2Z vajec rozšlehaných s vínem, z prosáté hladké a hrubé mouky, oleje a soli připravíme těstíčko, ve kterém porce ryby smáčíme. Zvolna je smažíme v horkém tuku do zlatavé barvy.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.