Treska v papilotě
30 min.
Ingredience
- 1kilogramTreska aljašská
- 45gramůMáslo čerstvé
- 10gramůZázvor celý
- 50gramůCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 5gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
454 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pečící papír nastříháme na čtyři obdélníky velikosti 30 x 37 cm. Rozpustíme 30 g másla, pomastíme jím papírové obdélníky a 2 plechy na pečení.
- 2Na jednu polovinu každého obdélníku položíme porci ryby. Rybu pokryjeme strouhaným zázvorem, nakrájenou cibulí, drceným česnekem a pomastíme zbylým máslem. Smícháme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr a zálivkou rybu pokropíme. Prázdnou polovinu papíru přehneme přes rybu, na okrajích uděláme záhyby a špičky papíru složíme.
- 3Připravené balíčky položíme na pomaštěné plechy a 8-10 minut pečeme v předehřáté troubě při 230 °C, až papír zhnědne a balíčky se nadýchnou.
- 4Papírové balíčky přemístíme na jednotlivé vyhřáté talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.