Třešně v brandy

22 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
745 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z předepsaného množství surovin připravíme čtyři 300 g sklenice.
  • 2
    Kilogram třešní omyjeme a na utěrce necháme okapat. Pak třešně rozkrojíme a vypeckujeme, naskládáme do čistých a suchých zavařovacích sklenic.
  • 3
    Připravíme nálev. Cukr rozmícháme v hrnci s 50 ml vody, přidáme hřebíček a vaříme asi dvě minuty. Necháme vychladnout a přilijeme 500 ml brandy. Takto připravený nálev vlijeme do sklenic, které pečlivě uzavřeme a alespoň na měsíc je uložíme na chladné a tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.