Třešně v zavařenině s černým pepřem
80 min.
Ingredience
- 1250gramůTřešně
- 1kilogramCukr želírovací
- 1lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
56Postup přípravy
- 1Omyté třešně vypeckujeme. Z celkového množství odvážíme 1 kg, z toho 1/2 kg rozmixujeme a 1/2 kg nadrobno nakrájíme. Smícháme rozmixované a pokrájené třešně s želírovacím cukrem ve velkém hrnci a 3 hodiny necháme v klidu. Rozmixujeme-li všechny třešně, můžeme zavařeninu ihned vařit.
- 2Po 3 hodinách směs přivedeme k varu a vaříme 4 minuty na silném ohni. Rozdrcený černý pepř, použijeme mlýnek nebo hmoždíř, přidáme do skoro hotové zavařeniny a stáhneme z ohně. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.