Třešně v zavařenině s černým pepřem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
56

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
77 kcal
Sacharidy
19 g
Vláknina
298 mg
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté třešně vypeckujeme. Z celkového množství odvážíme 1 kg, z toho 1/2 kg rozmixujeme a 1/2 kg nadrobno nakrájíme. Smícháme rozmixované a pokrájené třešně s želírovacím cukrem ve velkém hrnci a 3 hodiny necháme v klidu. Rozmixujeme-li všechny třešně, můžeme zavařeninu ihned vařit.
  • 2
    Po 3 hodinách směs přivedeme k varu a vaříme 4 minuty na silném ohni. Rozdrcený černý pepř, použijeme mlýnek nebo hmoždíř, přidáme do skoro hotové zavařeniny a stáhneme z ohně. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.