Třešňová bublanina s čokoládou
50 min.
Ingredience
- 1kilogramTřešně
- 300gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr krupice
- 1decilitrMléko plnotučné
- 220gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 40gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůStrouhanka
- 250gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V míse pořádně utřeme měkké máslo (200 g) s cukrem, přimícháme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a 5 žloutků. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi v míse. Plech vymastíme máslem, posypeme strouhankou a těsto vylijeme na plech. Těsto posypeme třešněmi, plech vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.
- 2Na upečenou bublaninu nastrouháme ještě za horka čokoládu, necháme vychladnout a nakrájíme ji na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.