Třešňová francouzská omáčka
30 min.
Ingredience
- 400mililitrůVíno portské
- 400mililitrůKompot třešňový
- 15gramůPomerančová kůra
- 1lžičkaKurkuma
- 2špetkyNové koření mleté
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 100gramůŽelé rybízové
- 100gramůTřešně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme portské víno, třešňovou šťávu z kompotu a nastrouhanou pomerančovou kůru. Okořeníme kurkumou, novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Povaříme asi 15 minut. Vaříme odkryté, aby se část šťávy odpařila. Přidáme rybízové želé a vypeckované třešně z kompotu, které jsme trochu pokrájeli. Povaříme ještě 4 minuty.
- 2Hotovou omáčku podáváme v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.