Třešňová polévka s jogurtem
20 min.
Ingredience
- 450gramůTřešně
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusPomerančová kůra
- 2kusyHřebíček
- 750mililitrůVoda pitná
- 300gramůJogurt bílý
- 1kusMáta
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
65 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
754 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou vsypeme omyté, vypeckované třešně, cukr, kousek pomerančové kůry a hřebíčky. Zamícháme, přivedeme k varu a těsně pod bodem varu povaříme asi 10 minut, dokud třešně nezměknou.
- 2Potom vyjmeme hřebíčky a třešně rozmačkáme. Necháme vychladnout.
- 3Nakonec vmícháme jogurt, polévku promícháme a ozdobíme čerstvou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.