Třešňová žemlovka
60 min.
Ingredience
- 60gramůCukr moučkový
- 3decilitryMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 400gramůTřešně
- 2kusyVejce slepičí
- 6kusůŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem rozmíchaným s vejci, moučkovým a vanilkovým cukrem a solí. Třešně omyjeme a vypeckujeme.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme polovinu rozmočených housek, posypeme třešněmi a přikryjeme druhou polovinou housek. Povrch polijeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
- 3Upečenou žemlovku pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.