Třešňová žemlovka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem rozmíchaným s vejci, moučkovým a vanilkovým cukrem a solí. Třešně omyjeme a vypeckujeme.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme polovinu rozmočených housek, posypeme třešněmi a přikryjeme druhou polovinou housek. Povrch polijeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
  • 3
    Upečenou žemlovku pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.