Třešňové bochánky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
840 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme tak, že vznikne drobivá směs. Přimícháme rozinky, pokrájené kandované třešně, přidáme vejce, přilijeme mléko a vypracujeme měkké těsto.
  • 2
    Plech potřeme tukem, z těsta vytvarujeme 8 stejných koulí, které rozmáčkneme na silnější placky, vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut. Placky se během pečení trochu nafouknou.
  • 3
    Bochánky necháme vychladnout, upravíme na servírovací tác a podáváme s marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.