Třešňové bochánky
30 min.
Ingredience
- 40gramůTřešně kandované
- 40gramůRozinky tmavé
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůMléko polotučné
- 25gramůTuk
- 230gramůSamokypřicí mouka
- 20gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMarmeláda višňová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
840 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme tak, že vznikne drobivá směs. Přimícháme rozinky, pokrájené kandované třešně, přidáme vejce, přilijeme mléko a vypracujeme měkké těsto.
- 2Plech potřeme tukem, z těsta vytvarujeme 8 stejných koulí, které rozmáčkneme na silnější placky, vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut. Placky se během pečení trochu nafouknou.
- 3Bochánky necháme vychladnout, upravíme na servírovací tác a podáváme s marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.