Třešňové dortíky s mandlemi
60 min.
Ingredience
- 50gramůMandle mleté
- 250mililitrůSmetana sladká 12%
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1gramSůl
- 100gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 300gramůTřešně
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mleté mandle, mouku, krupicový cukr a sůl. V jiné míse vyšleháme vejce, žloutky a smetanu a postupně přilijeme k suché směsi a metlou šleháme, až vznikne hladké těstíčko.
- 2Zapékací misky vytřeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem (cca 50 g), na dno rozložíme vypeckované třešně. Zalijeme těstíčkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Ještě teplé posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout. Podáváme s kopečkem šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.