Třešňové koláčky s rozinkami
40 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- 40lžicMáslo čerstvé
- 230lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Servírování
- Těsto
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceTřešně kandované
- 3lžíceRozinky tmavé
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2286 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
186 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Příprava na pečení: plech vymažeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 3 lžíce hladké mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 220°C.
- 2Těsto: hladkou mouku prosejeme do hlubší mísy společně s kypřícím práškem do pečiva, cukrem a špetkou soli. Sypkou směs zpracujeme se změklým máslem do hladkého těsta, do kterého vmícháme pokrájené, kandované třešně, rozinky, jedno celé vejce a mléko. Ze všech surovin vypracujeme hladké měkké těsto, které rozválíme na pomoučeném válu do plátu o výšce cca 2 cm.
- 3Z těsta, vypracovaného z uvedeného množství surovin, vykrájíme kolečkovým vykrajovátkem asi 8 kousků. Vykrájená kolečka rozložíme na vymazaný plech, potřeme odloženým mlékem a pečeme v předehřáté troubě 10 minut.
- 4Servírování: hotové bochánky necháme vychladnout a podáváme rozkrojené, potřené máslem jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.