Třešňové koláčky s rozinkami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2286 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
186 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava na pečení: plech vymažeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 3 lžíce hladké mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 220°C.
  • 2
    Těsto: hladkou mouku prosejeme do hlubší mísy společně s kypřícím práškem do pečiva, cukrem a špetkou soli. Sypkou směs zpracujeme se změklým máslem do hladkého těsta, do kterého vmícháme pokrájené, kandované třešně, rozinky, jedno celé vejce a mléko. Ze všech surovin vypracujeme hladké měkké těsto, které rozválíme na pomoučeném válu do plátu o výšce cca 2 cm.
  • 3
    Z těsta, vypracovaného z uvedeného množství surovin, vykrájíme kolečkovým vykrajovátkem asi 8 kousků. Vykrájená kolečka rozložíme na vymazaný plech, potřeme odloženým mlékem a pečeme v předehřáté troubě 10 minut.
  • 4
    Servírování: hotové bochánky necháme vychladnout a podáváme rozkrojené, potřené máslem jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.