Třešňové lívance
40 min.
Ingredience
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 42gramůDroždí
- 300gramůTřešně
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
43 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
5 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme vlažné mléko s vejci, rozdrobeným droždím, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Přisypeme hladkou mouku a umícháme hladké těsto. Necháme na teplém místě vykynout. Omyté, vypeckované třešně povaříme v troše vody, osladíme a zahustíme maizenou. Vykynuté těsto naléváme do máslem vymazaného lívanečníku a lívance smažíme po obou stranách. Podáváme teplé, přelité třešňovou omáčkou a ozdobené ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.