Třešňové pusinky
170 min.
Ingredience
- 80gramůKompot třešňový
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 400gramůCukr moučkový
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
41 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Třešně necháme okapat a potom je rozmixujeme za pomoci ručního mixéru. Bílky ušleháme do polotuha, poté do něj přimícháme limetkovou šťávu, špetku soli, moučkový cukr a nakonec třešňové pyré.
- 2Plechy vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 100°C.
- 3Sněhovou hmotou naplníme zdobící sáček a na pečící papír tvarujeme pusinky. Pečeme v předehřáté troubě asi 150 minut při otevřených dvířkách od trouby.
- 4Hotové pusinky necháme vychladnout, a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.