Třešňovo - tvarohová šarlotka

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
9151 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
279 g
Sacharidy
1569 g
Vláknina
25 g
Cukr
916 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do mísy a posypeme 3lžícemi cukru. Opatrně promícháme a necháme 2-3 hodiny odležet.
  • 2
    Mezitím utřeme tvaroh se 3 lžícemi cukru. Připravíme světlý sirup tak, že přivedeme k varu zbytek cukru se 100ml vody a necháme vychladnout. V sirupu namáčíme dlouhé cukrářské piškoty.
  • 3
    Namočenými piškoty opatrně vyložíme šarlotkovou formu. Poté ji naplníme postupně třešněmi, tvarohem a zbylé piškoty dáme nahoru. Formu zakryjeme talířem a vložíme na cca 8 hodin do lednice.
  • 4
    Před podáváním vyjmeme šarlotku z formy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.