Třešňovo - tvarohová šarlotka
30 min.
Ingredience
- 300gramůTvaroh jemný
- 125gramůCukr krupice
- 750gramůTřešně
- 36kusůPiškoty cukrářské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
9151 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
279 g
Sacharidy
1569 g
Vláknina
25 g
Cukr
916 g
Postup přípravy
- 1Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do mísy a posypeme 3lžícemi cukru. Opatrně promícháme a necháme 2-3 hodiny odležet.
- 2Mezitím utřeme tvaroh se 3 lžícemi cukru. Připravíme světlý sirup tak, že přivedeme k varu zbytek cukru se 100ml vody a necháme vychladnout. V sirupu namáčíme dlouhé cukrářské piškoty.
- 3Namočenými piškoty opatrně vyložíme šarlotkovou formu. Poté ji naplníme postupně třešněmi, tvarohem a zbylé piškoty dáme nahoru. Formu zakryjeme talířem a vložíme na cca 8 hodin do lednice.
- 4Před podáváním vyjmeme šarlotku z formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.