Třešňový koláč s kakaem
45 min.
Ingredience
- 350gramůTřešně
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 5lžicKakao - prášek
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 2lžíceCukr moučka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170 °C, dortovou formu vyložíme pečicím papírem.
- 2Tmavé omyté třešně necháme okapat, poté vypeckujeme a rozpůlíme.
- 3Oddělíme žloutky od bílků (žloutky použijeme v kuchyni jinak), z bílků v míse ušleháme pevný sníh s polovinou krupicového cukru a s vanilkovou dření (lusk rozřízneme a tupou stranou vyškrábneme dřeň).
- 4V míse promícháme mouku s kakaem a solí, směs nasypeme na ušlehané bílky a opatrně vmícháme. Těsto nalijeme do formy, uhladíme a poklademe třešněmi. Pečeme zhruba 20 – 25 minut.
- 5Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním sypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.