Třešňový koláč s rumem

60 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, přidáme vejce, cukr, špetku soli, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto. Formu na koláče vymažeme tukem, na dno nalijeme polovinu těsta, posypeme vypeckovanými třešněmi, zalijeme druhou polovinou těsta, pokapeme rumem, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut.
  • 2
    Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme na dezertních talířcích ozdobený šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.