Třešňový koláč s rumem
60 min.
Ingredience
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 600mililitrůMléko polotučné
- 25gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 500gramůTřešně
- 40mililitrůRum
- 80gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, přidáme vejce, cukr, špetku soli, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto. Formu na koláče vymažeme tukem, na dno nalijeme polovinu těsta, posypeme vypeckovanými třešněmi, zalijeme druhou polovinou těsta, pokapeme rumem, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut.
- 2Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme na dezertních talířcích ozdobený šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.